Първият правен подкаст в България е вече факт!

3
Подкастът се казва “Темида слуша”
Подкастът се казва “Темида слуша”

Подкаст за право създаден от четирима младежи си поставя голямата цел да повиши правната култура на обществото.

Екип от четирима младежи, сред които и един младши адвокат решиха да приемат каузата за обществената правна култура за своя собствена като направиха първото по рода си “онлайн радио предаване” за право.

Подкастът се казва “Темида слуша” и името не е случайно, защото Темида трябва да съблюдава за справедливостта, но е със завързани очи - затова и слуша.

Подобно на Темида и слушателите слушат истински истории с художествена преработка и внедрени юридически понятия и основни права.

С помощта на този развлекателен формат, създателите на този подкаст се надяват да разширят максимално аудиторията си, вярвайки че това е от съществено значение за
развитието на гражданско общество в България.

Младши адвокат Нанси Дахабре, основател и двигател на тази инициатива, споделя че: “Видяла съм от първа ръка, че правната материя не е лесно достъпна за хората, затова исках да подпомогна възможността хората да узнаят правата си. Вярвам в това, че ние имаме само толкова права, колкото можем да защитим.”

Адвокат Дахабре допълва още “Имам усещането, че е крайно време да направим дори невъзможното, за да може драстично да подобрим ситуацията, която всички споделяме в
нашето общество. Аз и моят екип превърнахме тази наша решителност и визия за бъдещото развитие на гражданския социум в първият правен подкаст в България.”

“Оказва се, че има сериозен глад за подобно нещо, защото само за 2 дни имаме над 300 слушания в една от платформите, в които е достъпен първият епизод. Страхотно е, че не
само Темида ни слуша, но ни слушат и хората. А и обратната връзка е страхотна. С нас се свързаха студенти по право и граждани от всякакви поприща и професии, за да ни
благодарят и подкрепят.”

Подкастът може да бъде достъпен в социалните мрежи Facebook (https://www.facebook.com/PodcastPravo/) и Instagram (https://www.instagram.com/temidaslusha/), на личният сайт на адвокат Нанси Дахабре (www.nansidahabre.com) както и в най-известните световни платформи - Apple Podcasts, Google Podcasts и Spotify. Необходимо е само човек да напише “Темида слуша”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари