Първите секционни избирателни комисии са вече в „Арена Русе”

0

Първи пристигнаха членовете на 211-та секция, която е подвижна от Русе

Първите секционни избирателни комисии в Русенско започнаха да пристигат в зала „Арена Русе” преди броени минути. Тук те ще предават протоколите от предсрочните парламентарни избори, които ще бъдат подложени на контрол от страна на Районната избирателна комисия. Буквално първи пристигнаха членовете на 211-та секция, която е подвижна от Русе. В нея са гласували 41 души от 59 лица по списък. Втора беше секцията от Центъра за психично здраве, където са гласували 79 души. Трети бяха от секция 212, която отново е подвижна. Там са гласували около 30 души. И в трите секции не е имало никакви затруднения по време на изборния процес. На място в залата се очаква да дойде и областният управител Анатоли Станев.

Припомняме, че секциите в областта са общо 336, като в 290 от тях ще се гласува машинно. Шест от посочените 336 секции са подвижни, а други шест са разкрити в социални заведения – болници от региона и ареста в Русе.

Кандидатите за народни представители от региона са 189 от 21 партии и коалиции. Жените в листите са малко над ¼ или общо 48. За сравнение спрямо предходните избори от 2-и октомври миналата година, броят на кандидат-депутатите от русенско е спаднал с приблизително 20%. Тогава сме имали 237 кандидати от 28 партии и коалиции. Припомняме, че след като станаха ясни данните от последното за страната преброяване, то вече броят на мандатите от областта е 7, а не 8, т.е. народните представители от русенско в следващия парламент ще бъдат 7, а не както досега 8.

Последните данни на Районната избирателна комисия сочат, че броят на избирателите в областта е 200 428. Най-много те са в община Русе – 142 928, а най-малко в Ценово – 4357. Избирателната активност към 16.00 часа в региона бе малко над 27%, което е с около 3% повече спрямо предходните избори от 2-и октомври миналата година.

От 21:15 часа ще се проведе пресконференция на РИК в „ОЗК Арена“ относно това как е преминал изборният ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари