Първи стъпки за успешен бизнес в Русенския университет

1
Целта е студентите да получат подкрепа при реализирането на идеите си от преподаватели и предприемачи
Целта е студентите да получат подкрепа при реализирането на идеите си от преподаватели и предприемачи Видео: БНТ

Факултет „Бизнес и мениджмънт" на Русенският университет и сдружение „Startup Factory" се включиха в пан-европейската инициатива Startup Europe Week, чиято цел е да се подобри и развива предприемаческата екосистема в градовете.

Бяха поканени младежи с идеи да се срещнат с други хора, вече направили първи стъпки и даже вече развили успешен бизнес, информира БНТ.

В Русенския университет преди 9 години е създаден Център за предприемачество, в който студентите могат да получат подкрепа при реализирането на идеите си от преподаватели и предприемачи. Такава е целта и на инициатива Startup Europe Week.

гл. ас. Свилен Кунев - факултет „Бизнес и мениджмънт“: В програма ще представим някои действащи наши международни договори за подкрепа на наши студенти, когато заедно с други студенти от други държави от ЕС работят по казуси, по които намират решения. Някои от копирните центрова около университета са стартъп идеи на наши студенти. Имаме вече финансирани идеи в сферата на земеделието, селското стопанство.

Освен с тази инициатива, от сдружение „Startup Factory" ще подкрепят младите мислещи хора и с програмата „Стартъп basics", която започва следващата седмица.

Емилиян Енев - Сдружение „Startup Factory“: Тя е насочена към млади хора, които са на много ранен етапна развитие на своите идеи и целта е успешни хора от бизнеса, хора, които са постигнали някакви резултати и имат свои продукти и успешен бизнес да ги консултират и като ментори да им помогнат да валидират своята идея и да предадат какви са основните методологии, стъпки, през които трябва да се мине, за да увеличат своите шансове и идентифицират своите първи клиенти, за да видят дали има бизнес потенциал в това, което имат намерение да правят.

Предварително ще бъде направен подбор на хората, които ще бъдат консултирани. Те ще трябва да отговорят на няколко въпроса, свързани с тяхната бизнеси идея:

Емилиян Енев - Сдружение „Startup Factory“: Как ще достигнат до първите си клиенти, какъв проблем решават, дали наистина този проблем съществува

И когато вече оформят бизнес проекта си, от сдружение „Startup Factory“ ще им помогнат за реализацията:

Емилиян Енев - Сдружение „Startup Factory“: Да ги препоръчаме пред мрежа от бизнес ангели инвеститори, да ги свържем със стратегически партньори, да им помогнем при кандидатстване в програми тип инкубатори -акселератори.

От сдружение „Startup Factory" сами ще финансират програма си с помощта на бизнеса.

Емилиян Енев - Сдружение „Startup Factory“: Тук аз се обръщам към местните институции - към община , IТ компании, въобще неправителствения сектор в региона - ако искаме да работим в една по-добра предприемаческа екосистема и среда, от която вече да има синергия и ползи за всички участници, нека и те да се включат в подобни инициативи и да предложат ресурс, подкрепа, финансиране, за да може да това нещо да има по-силен ефект върху местната икономика.

От сдружение „Startup Factory" вярват, че колкото повече хора започнат свой бизнес, ще има толкова повече работа, а по този начин ще се подобри и предприемаческата екосистема.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари