Първи смъртни случаи от маймунска шарка в Испания и Бразилия

0
Бразилското здравно министерство съобщи за починал 41-годишен мъж, който е имал съпътстващи заболявания
Бразилското здравно министерство съобщи за починал 41-годишен мъж, който е имал съпътстващи заболявания Снимка: Getty Images / архив

Испания и Бразилия обявиха първите смъртни случаи, свързани с маймунската шарка, извън Африка

Бразилското здравно министерство съобщи за починал 41-годишен мъж, който е имал съпътстващи заболявания. Бразилия, където до момента са регистрирани над 5000 случая на заболяването, е сред най-засегнатите страни в Америка, заедно със САЩ и Канада, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Испанските власти не посочват подробности. В страната са потвърдени близо 4300 случая на зараза.

Новината идва по-малко от седмица, след като Световната здравна организация обяви, че бързо разпространяващата се епидемия е глобална извънредна ситуация в здравеопазването от най-високо ниво на тревога.

Досега организацията е съобщила за пет смъртни случая вследствие на маймунска шарка в Африка, където разпространението на болестта е ендемично.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари