Първи случай на маймунска шарка в Турция

0
Вирусът е установен при 37-годишен пациент, който е хоспитализиран
Вирусът е установен при 37-годишен пациент, който е хоспитализиран Снимка: Getty Images

В Турция е регистриран първи случай на маймунска шарка

Това съобщи министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа, цитиран от БТА.

Вирусът е установен при 37-годишен пациент, който е хоспитализиран, каза здравният министър, но не уточни името на болницата и града, в който се намира. Според информация на тв канал ТГРТ заразеният се лекува в болница в Истанбул.

Болният е в изолирано помещение, където не се допускат други пациенти. Установени са проблеми в имунната му система. Засега това е първият и единствен случай на маймунска шарка, който е установен на територията на страната. Във всички здравни заведения са взети допълнителни мерки предвид на появата на заболяването”, заяви министър Коджа.

Маймунската шарка е новият вирус, който тревожи човечеството след коронавируса, който причини смъртта на над 6 млн. души. От месец май, когато бе регистриран първият случай, досега са били заразени над 3500 души в около 48 страни, 6-12 пъти е по-висока степента на мутация на вируса от очакваното. Вирусът се предава на хората не от маймуни, а от гризачи. Към момента лекарите не разполагат със специално /директно/ лечение, отбелязва турското здравно министерство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари