Първи международен турнир по триатлон в Лесопарк „Липник“

1

Приключи първият международен турнир по триатлон, проведен в Лесопарк „Липник“

В него се включиха 120 участници от 11 клуба, а чуждестранните състезатели са представители на Германия и Северна Македония. Спортното състезание се провежда от спортен клуб „Триатлон Далян  Русе“ и е с финансовата и техническа подкрепа на Община Русе.

В първия ден от надпреварата сили премериха децата от нулева /до 10 г./, първа /11-12 г./, втора /13-14 г./ и трета /15-16 г./ възрастови групи. Те трябваше да преплуват разстояние между 50 и 300 м от голямото езеро на Лесопарк „Липник“, да изминат с колело между 1,5 и 7,5 км и да пробягат дистанция от 250 до 2000м, в зависимост от групата, в която се състезават. Най-младият участник в нелеката битка беше едва на 6 г. По-късно през деня умения показаха и триатлонците от 4-та /17-19 г./ и 5-а /18+ г./ възрастови групи. Тяхното трасе беше доста по-дълго – плуване /400 и 750 м/, колоездене /10 и 20км/ и бягане /2,5 и 5 км/.

През втория състезателен ден се проведе щафетната надпревара в три етапа – детски групи /0, 1 и 2/, професионалисти и аматьори. В любителската група участие можеше да вземе всеки желаещ, който има силите и желанието да се опита отделно от професионалистите.

Пожелавам ви догодина да бъдете още по-амбицирани да спечелите и нека това се превърне в едно традиционно международно състезание на територията на Община Русе“, каза при закриването заместник – кметът Димитър Недев.

ТриатлонКупа Русе“ се провежда за 11-а поредна година, но за първи път е с международен статут. Желанието на организаторите е да се включват все повече участници от други страни.

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари