Първан Симеонов: По-вероятният сценарий е нови избори напролет

0
„Всички си правят кампания”, смята той
„Всички си правят кампания”, смята той Видео: NOVA

„Всички си правят кампания”, смята той

По-вероятният сценарий пред България е нови избори напролет. Такава прогноза направи социологът от „Галъп Интернешънъл” Първан Симеонов по NOVA.

Въпросът за оръжията за Украйна е главно символен маркер. Опит на ГЕРБ да излезе от изолацията, много важен символен въпрос за „Демократична България” и ПП. Хартиената бюлетина - това е тяснопартиен интерес на няколко формации”, добави той.

„Всичките си правят кампания. Не дай Боже да почнат с бюджета такива неща да правят, защото там е страшно. Бюджетният популизъм е страховито нещо. И по действията им, и по тематичните им мнозинства изглежда, че по-скоро правят кампания, отколкото да работят за страната”, каза още Симеонов.

От гледната му точка на политолог служебното правителство се справя. Добави обаче: „Най-опасното е да не вземе на хората да им хареса правителствата в България да се назначават, а не да се избират. Това ще означава, че политическата криза преминава в такава на демократичния модел”, смята той.

Според Симеонов партиите считат, че нови избори ще бъдат по-добре за тях. „Има възможност за съзряване, но не съм сигурен дали то няма да отнеме поне още едни избори, завърши той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ...
    разбира се. те ще са на хартия и резултатът ще е потресаващ. мафията ще се железобетонира и ще си направи свое мнозинство и тогава жална ви майка прости маймуни. ще ядете сирене от 50лв. и ще пражите мекици в олио от 10лв. мамицата ти и плебейска тълпа проста, всичко си заслужаваш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари