Първан Симеонов: На управляващите започва да им харесва да са заедно

0
Ако не се „спънат” при ротацията, може да им се усмихне късметът
Ако не се „спънат” при ротацията, може да им се усмихне късметът

Ако не се „спънат” при ротацията, може да им се усмихне късметът

„На управляващите започва да им харесва да са заедно. Започват да говорят за коалиционно споразумение и да свикват с този пазарлък. Ако не се „спънат” при ротацията или на евроизборите, може да им се усмихне късметът и да не се „спънат” години наред”. Това заяви политологът Първан Симеонов в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Според него е възможно евентуално десетима министри да бъдат сменени при ротацията. „Най-големият проблем на тази власт е да не предозира влиянието си, например, чисто партийни номинации за Конституционния съд. Кандидатурата на ПП-ДБ очевидно е по-скоро експертна. Тази на ГЕРБ е чисто партийна. Такава ми изглежда и на „Възраждане”. Това няма да се прочете добре от избирателите”, заяви той.

Според него няма да се приеме добре кандидатурата на ген. Атанас Атанасов – лидерът на една от най-малките формации да застане начело на парламента. „Не бива да се прекалява. Те надценяват своята популярност”, каза политологът за обсъжданите промени след рокадата през март.

„Ефектът ще бъде обратен. В такива символни битки не надделяват по-разсъдливите, а тези, които са повече. В България проруски настроените решително надделяват над най-крайните евроатлантици. Ние сме се делили на русофили, русофоби век и нещо, намерили сме формула за баланс. Казано по-ясно – путинофобите в България, с някои свои прекалявания, по-скоро вкарват Путин в кошарата”, обясни политологът.

Той очаква, че ДПС ще намерят баланса между видимата и важната власт.

„Най-важното при ГЕРБ и при ДПС е да не изпъкват много, защото ПП-ДБ изпъкват и те обират негативите. Голямата драма е на ценностно ниво. Хората се страхуват да кажат как са гласували. Дали не преминаваме от политическа криза към криза на представителството, към апатия, към въздържане от участие. Ако в такъв момент поискаш повече власт, можеш само да загубиш”, обясни Симеонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ама
    Простак с простака се разбира крадец с крадеца и тъй на татък .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари