Първан Симеонов: Местните избори трудно могат да повлияят на сглобката на национално ниво

0
Има много по-големи теми, които събират тези формации, коментира още той
Има много по-големи теми, които събират тези формации, коментира още той Снимка: БГНЕС

Има много по-големи теми, които събират тези формации, коментира още той

Предизборната кампания за местните избори започна в условията на протести и блокади на важни пътни артерии в страната. Недоволството на миньорите и енергетиците със сигурност измества фокуса на кампанията. Това заяви в интервю за БНР политологът Първан Симеонов. По думите му, темата "Марица-изток" ще бъде основна на политическия терен в старозагорски регион, но това няма да е новост, защото всички основни участници от години използват тази тема в трупането на електорален актив.

Симеонов прогнозира интрига в редица областни центрове на вота за кметове и общински съветници, но уточни, че не очаква радикална промяна в нагласите на избирателите, защото на терена не се е появил нов голям играч на национално ниво.

Според изпълнителния директор на "Галъп интернешънъл" резултатите от местните избори няма да се превърнат в сериозна въпросителна пред бъдещето на националната сглобка на партиите, подкрепящи управлението. "Има много по-големи теми, които събират тези формации - война, външен натиск, а и какво ще се случи след едни евентуални предсрочни парламентарни избори? Балансът на силите отново ще е същият и същите партии ще трябва да се събират", коментира Първан Симеонов.

Според политическия анализатор на терена има радикални играчи, които обаче са твърде крайни за вкуса на българския избирател, поради което настоящата управленска конфигурация няма алтернатива. Това обаче не означава, че няма да има интересни сблъсъци по места на предстоящия вот, особено в София, Пловдив и Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари