Първан Симеонов: Иска ми се само да благодаря на Кубрат Пулев за всички тези години

2
Хора, Пулев се би два пъти за хилядата там пояси на най-високото ниво!
Хора, Пулев се би два пъти за хилядата там пояси на най-високото ниво!

Хора, ама вие сериозно ли!?

Пулев бил такъв и онакъв в живота, пък в спорта, пък много говорел, пък простак бил, пък чалга. Хора, Пулев се би два пъти за хилядата там пояси и купи на най-високото ниво! Дайте първо ние да направим нещо такова в живота си, а?

Живеем в капитализъм, в общество на лайковете - естествено, че боксът е шоу със зрелищни правила; говорят се глупости, демонстрират се пози, някакви хора се млатят за пари и за кефа на публиката. А преди това се гледат страшно от упор. Да, и аз се чудя как не се разхилват.

И да, разбира се, че в целия консуматорски свят най-сериозният мъжкар е скандалджия и ходи с най-русата от русите звезди от някакъв друг шоу жанр. Това е неумолимото клише на тази индустрия. Свикнете с пазара и неговите правила, на които България толкова се надяваше преди три десетилетия!

И на мен не ми допада баш, но, като гледам, няма отърване. В пазарната икономика високата култура е за един тесен кръг. Затова е висока. В обществата на дисциплината може и да е друго, там пробваха масово да произвеждат културни човеци.

А впрочем Кубрат Пулев има и много човешки достойнства. Започнете, ако щете, дори от това, че едно семейство е кръстило момчетата си Кубрат и Тервел. Че са станали спортисти, минали всичките стъпала и в аматьорския спорт, че са обществено ангажирани. Че могат да говорят смислено. Че рекламират страната си, а можеха да са, например, германци. Или каквито поискат. Не казвам, че това е задължително хубаво; казвам, че става дума за хора с отговорен мироглед, с чувство за някаква общност. Сигурно може и доста по-добре.

В този момент ми се иска само да благодаря на Кубрат Пулев за всички тези години.

Първан Симеонов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари