Първа оставка заради случая с обезобразеното момиче

1
По разпореждане на главния прокурор ще се извърши цялостна проверка на работата на прокурор Георги Видев
По разпореждане на главния прокурор ще се извърши цялостна проверка на работата на прокурор Георги Видев

По разпореждане на главния прокурор ще се извърши цялостна проверка на работата на прокурор Георги Видев

И. ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на прокурор Георги Видев като заместник административен ръководител на Окръжна прокуратура-Стара Загора, предава NOVA.

На среща в Съдебната палата в гр. София с ръководството на Окръжна прокуратура - Стара Загора главният прокурор изрази остро възмущение от сериозните пропуски, допуснати в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална принуда спрямо обвиняемия Г.Г.

Сарафов бе категоричен, че Георги Видев не притежава необходимите професионални и управленски качества, за да заема поста на заместник-окръжен прокурор. С оглед на това Видев подаде оставката си като заместник на административния ръководител на ОП-Стара Загора.

По разпореждане на главния прокурор екип от прокурори от ВКП ще извърши цялостна проверка на работата на Георги Видев, както и на прокурор Десислава Първанова от РП-Стара Загора за период от 2 години.

Очаква се ръководството на Окръжната прокуратура в Стара Загора да създаде организация и условия за пълно и задълбочено разследване на случая, както и за приключването му в кратки срокове.

Към момента спрямо обвиняемия Г.Г. се водят 2 досъдебни производства – за нанасяне на средна телесна повреда и за закана с убийство.

При необходимост, в хода на разследването, прокурори от ВКП са в готовност да окажат незабавна методическа помощ за срочно приключване на разследването с оглед внасяне на обвинителен акт спрямо извършителя на тежките криминални деяния, като се отчетат и утежняващите вината обстоятелства – наложените предходни наказания спрямо обвиняемия, тежестта и обществената опасност на извършеното.

На Окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов бе разпоредено, прокуратурата, съвместно с органите на МВР, да осигури защита на всички свидетели и лица, съдействали в хода на разследването.

Възложени са и проверки по твърдения за други извършени престъпления срещу личността на територията на Стара Загора и областта. При установяването на достатъчно данни и събирането на доказателства следва извършителите на престъпните деяния незабавно да бъдат привлечени към наказателна отговорност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    Нито една повече
    Манифеста на леката жена засенчва протест на почернени родители понеже рожбата им е мъжка....
  • 11
    2
    daskal
    Значи можело. Реакцията е заради шума, който се вдигна. Колко ли обаче са гаврите с Истината и Справедливостта, за които нищо не се чува?
  • 1
    1
    Ivo
    А,бе ей стига ни занимавахте с тази измет,това са отпадъците на обществото,да се избиват!Никакво сьжаление!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари