Първа копка на надлез на булевард „България“

1
Надлезът между кварталите „Родина" и „Чародейка" ще струва над 1 милион лева
Надлезът между кварталите „Родина" и „Чародейка" ще струва над 1 милион лева

Първа копка на обект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходен подлез при Математическа гимназия „Баба Тонка" ще бъде направена утре, съобщиха от Община Русе.

Ремонтът на подлеза е една част от втория етап на големия проект „Интегрирана система за градски транспорт". Тази дейност ще струва над 507 хиляди лв. Подлезът попада в зона за въздействие с високи обществени функции. Със завършването на започнатия през 1989 г. строеж ще се осигури безопасност при движение и достъп до обществен градски транспорт на ученици и живеещи в района на Математическа гимназия „Баба Тонка“.

Също с първа копка утре ще се даде старт и изграждането на надлез между кварталите „Родина" 3 и „Чародейка", който също е етап от транспортния проект. 1 142 128 лв. ще струва пешеходната връзка-надлез между „Родина 3“ и „Чародейка“. Тя ще улесни и обезопаси преминаването на пешеходци между кварталите през булевард „България“, които отиват към спирките на градския транспорт.

Булевард „България“ е денонощно натоварено трасе, поемащо транзитния автомобилен трафик от и към Дунавмост, част от еврокоридор 7.

Разположените в съседство територии са неблагоустроени, като релефът се характеризира с голяма денивелация. Обектът попада в зона за въздействие с преобладаващо социален характер и e елемент на предвидените по плана мероприятия за възстановяване и развитие, както и на плана за развитие на Общината за периода 2014-2020 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари