Партия на Петков и Василев е единственото спасение от ГЕРБ

0
Само нова партия може да изиграе положителна роля, но ще гледаме сеир как всички ще са срещу нея
Само нова партия може да изиграе положителна роля, но ще гледаме сеир как всички ще са срещу нея Снимка: БГНЕС

С мощна лавина от интриги посрещат медиите създаването на нова, вероятно центристка партия, условно наречена партия на Петков и Василев.

Такава партия е единственото спасение от ГЕРБ в следващия парламент, но я посрещат на нож всички останали партии. А ДБ се опитват да кажат, че Петков и Василев и евентуалните им избиратели им принадлежат по право с нотариален акт, и ако не отидат при тях, ще ги обявят за предатели, които цепят дясното (този филм вече сме го гледали).

Само че служебните министри има силна подкрепа в момента, именно защото не са при ДБ и не са като тях.

Срещу нова партия са и ИТН, и БСП, за ГЕРБ и ДПС да не говорим. От БСП се чуват заядливи реплики срещу президента Радев, с когото свързват новата партия. Те вече заявиха подкрепата си за Радев и нямат никакъв шанс, ако я оттеглят. Но там винаги има по някой, който се разграничава от ръководството и сипе приказки, като че ли зад него са широките народни маси на голямата и силна партия. Уви, БСП вече не е нито голяма, нито силна. Макар че досега се държа най-конструктивно и предвидимо на фона на другите партии, които така се обиждаха и изпокараха, че минираха възможността да съставят правителство и в бъдещия парламент.

Само нова партия може да изиграе положителна роля, но ще гледаме сеир как всички ще са срещу нея. Така беше и с НДСВ навремето - всички медии бяха срещу нея, а получи подкрепа от избирателите. Ситуацията е подобна, но играчите сега са други. И ще направят всичко възможно да ги смачкат или погълнат в други партии.

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари