Партиите в Русе се скараха за председателството на ОИК

0
Общинската избирателна комисия в Русе ще бъде назначена от ЦИК
Общинската избирателна комисия в Русе ще бъде назначена от ЦИК Снимка: Dunavmost / архив

Общинската избирателна комисия в Русе ще бъде назначена от ЦИК

Това стана ясно след като на свиканите от кмета Пенчо Милков консултации представителите на политическите сили не стигнаха до споразумение за ръководните постове в комисията.

Според разпоредбите на ЦИК съставът на ОИК-Русе ще бъде от 13 дущи, като ГЕРБ-СДС ще има 4 представители, ПП-ДБ – 3, „Възраждане“ и ДПС – по двама, и „БСП за България” и „Има такъв народ“ – по 1 член. Комисията ще бъде в състав – председател, четирима заместник-председатели, секретар и 8 члена.

„Ябълката на раздора“ беше председателския пост. От „БСП за България” възразиха срещу предложението на ГЕРБ-СДС постът да бъде поверен на Николай Братованов с мотива, че при предишните местни избори, когато Братованов е бил председател, се е стигнало до съд заради решението на ОИК да не се даде нито едно председателско място в СИК на БСП, а решението е било отменено от съда. За поста от „БСП за България” издигнаха кандидатурата на Милена Хинкова.

Решението как ще бъдат разпределени ръководните места в ОИК-Русе ще бъде взето от Централната избирателна комисия, предаде TVN.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    Бай Мустафа шпека
    Ох Николайчо... Я ела при батко!!!
  • 2
    9
    SS
    Ники шашавото пак ли го лансират? С такива номинации ми е ясно защо ГЕРБ загива в Русе. Страхотно усещане за нечистоплътност.
  • 5
    8
    Дунав
    Абе това същество Братуванов има ли поне едно спечелено дело в съда? Аз поне не съм чувал. Аман от политически креатури.
  • 4
    7
    Русенлия
    николайчо адвокатчето за мен е особено гнусно същество. Доколкото зная не го взеха и в казармата. Защо ли? Познавам го лично и знам на какви мизерии е способен. Идеален кандидат за политическа кариера в Герп.
  • 8
    6
    От Нисофо с либов
    Госпожата на предложението на ЦИРК, я пазим за представителна ивадка на високоинтелигентните жители на Наколово и Нисофо. С една свирка постигна троен удар: развод, сватба и нова къща от разведения. Да им е честито на младите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари