"Паркстрой" отнесе глоба заради джунглите в Русе

0
"Паркстрой" отнесе глоба заради джунглите в Русе

Глоба в максимален размер е отнесла фирмата "Паркстрой", която пое ангажимент да се грижи за зелените площи в града. Това заяви зам.-кметът по Комунални дейности Свилен Ивнов. Санкцията е наложена заради неизпълнение на срока, в който трябваше зелените площи в Русе да бъдат окосени. 

Като фактор за неспазването ан сроковете Иванов отчита и метеорологичните условия, които предполагат по-буйна растителност. „Така или иначе, при условие че градът не изглежда както трябва, особено крайните квартали, които не са довършени в сроковете, които бяхме представили, сме санкционирали фирмата с максималната глоба, която може да се наложи по договора“, потвърди той.

Договорът за следващите 5 години бе подписан с Консорциум „Паркстрой” ДЗЗД, в който влизат „Инфрабулпак” ЕООД и „Вектор” ЕООД.

Просто явно не е стигнала нужната организация, тъй като на 1-ви април бе подписан договора, все пак става дума за специалисти, набиране на персонал. Това е което можем да направим на този етап, нашата работа е това", съобщи Свилен Иванов.

Той добави, че освен всичко друго неслучайно Русе 3 години печели приза за най-зелен град в България. „Ние имаме 1.6 млн. декара територии, които се косят. За разлика от предните договори, сега сме включили и територии в крайните квартали, които никога не са били включени в договорите", коментира още Свилен Иванов.

Зам.-кметът е категоричен, че ако се наложи, договорът с фирмата може да бъде прекратен.

Така или иначе нашата работа е да увеличаваме контрола и дейностите трябва да се извършват. Който не се справя – санкция. Нямаме цялостно неизпълнение на задачите, за да говорим за прекратяване на договора. Ако фирмата не се справя в нормален период във времето, не се изключва и този вариант. Предупреждаваме и ако не може да се справи, да кажат“, каза още Свилен Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари