Папа Франциск: Украйна е подложена на диващина, зверства и изтезания

0
Папата нарече украинците „благороден народ”, който е превърнат в мъченик
Папата нарече украинците „благороден народ”, който е превърнат в мъченик Снимка: БГНЕС

Папата нарече украинците „благороден народ”, който е превърнат в мъченик

Папа Франциск каза в сряда, че украинците са подложени на диващина, зверства, изтезания и ги нарече „благороден народ”, превърнат в мъченик, предаде БТА като цитира агенция Ройтерс.

На общата си аудиенция на площад „Свети Петър“ Франциск разказа на присъстващите и за разговор, който е имал във вторник с пътувалия до Украйна кардинал Конрад Крайевски, който е начело на благотворителна организация. Папата обаче не спомена Русия в думите си.

Ватиканските медии съобщиха, че Крайевски, който е поляк, е попаднал под обстрел миналата седмица, докато е предоставял помощ, и е посетил масови гробове в Изюм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Украйна е дала само 8 милиона
    жертви през втората световна война. Всички останали са жертви са от Съвецкия съюз. Има малко жертви от Казахстан , Таджикистан , Узбекистан , Армения , Грузия , Азербайджан , но те спадат към руснаците.
  • 3
    3
    до 2
    Папите винаги са поддържали фашизма. Освен това католиците винаги са имали проблеми с хомосексуализма и педофилията. Така, че този папа спазва традициите на Ватикана.
  • 5
    2
    SLALl
    франциск, боклук, а Египет, а Сирия, а Либия, а Иран, а Ирак, а Афганистан на какво бяха подложени от сащническия агресор?!
  • 3
    1
    Някой е подвел папата !
    Може ли да се прави такова изказване , когато всички знаем , че руснаците имат голямо желание да освободят Украйна от нацистите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари