Папа Франциск ще пропусне неделната молитва „Ангел Господен“

0
Лекарите му препоръчват да не се появява на прозореца на болничната стая
Лекарите му препоръчват да не се появява на прозореца на болничната стая Снимка: Vatican News / архив

Лекарите му препоръчват да не се появява на прозореца на болничната стая

Папа Франциск се възстановява добре след операция от херния, но няма да се появи на публично място за неделната молитва „Ангел Господен“, съобщи неговият лекар проф. Серджио Алифери, предаде bTV.

В сряда – 7 юни, 86-годишният папа претърпя операция в болница „Джемели“ за отстраняване херния.

Всички папски аудиенции бяха отменени до 18 юни, за да се даде време на главата на римокатолическата църква да се възстанови, но в петък папата поднови работа от болничната си стая. Лекарите обаче му препоръчват в неделя да не се появи на прозореца на болничната стая за молитвата молитва „Ангел Господен“, защото ще натовари коремните мускули.

Обикновено след подобна операция човек е хоспитализиран за четири-пет дни. Надяваме се да го убедим да остане през цялата следваща седмица, тъй като такъв болничен престой ще му позволи да се върне на работа с повече сили и сигурност“, обяви проф. Алифери.

Папа Франциск в крайна сметка ще реши кога да бъде изписан, уточни лекарят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари