Папа Франциск прекъсна аудиенция, за да проведе телефонен разговор

0
86-годишният глава на Римокатолическата църква е критично настроен към мобилните устройства
86-годишният глава на Римокатолическата църква е критично настроен към мобилните устройства Снимка: АП

86-годишният глава на Римокатолическата църква е критично настроен към мобилните устройства

Папа Франциск днес прекъсна седмичната си аудиенция на площад "Свети Петър", за да проведе телефонен разговор, като накара събралите поклонници да го чакат повече от минута, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Помощник на понтифика му подаде мобилен телефон и даде знак на човек, който трябваше да чете от подиума, да изчака.

Пресслужбата на Ватикана, която обикновено не коментира частните разговори на Франциск, не отговори на запитвания относно телефонното обаждане.

Подобни инциденти са се случвали и преди, въпреки че 86-годишният глава на Римокатолическата църква е критично настроен към мобилните устройства и е предупреждавал вярващите да не се пристрастяват тях.

През 2021 г. имаше поне два сходни случая, при които в края на общи аудиенции Франциск се извини и отиде да разговаря по телефона. Свещеници, наредили се на опашка, за да го поздравят, трябваше да изчакат светия отец да свърши с разговорите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари