Паник атаки вкараха футболист в клиника

0
Страхът му е бил отключен след сърдечния арест на терена на датския национал Крис Ериксен през 2021 г.
Страхът му е бил отключен след сърдечния арест на терена на датския национал Крис Ериксен през 2021 г. Видео: NOVA

Страхът му е бил отключен след сърдечния арест на терена на датския национал Крис Ериксен през 2021 г.

Паник атаките (наричани още „тревожни атаки“ или „панически пристъпи“) представляват кратки, но изключително интензивни пристъпи на тревожност, които са съпроводени от физическите симптоми на страха: ускорено сърцебиене, задух, замаяност, треперене и мускулно напрежение. Тези епизоди могат да бъдат изключително редовни и неочаквани, като често не са свързани с очевидна причина или истинска заплаха за живота и здравето. Една паник атака може да продължи от броени минути до половин час, но физическите и емоционалните последици от нея траят до няколко часа. Паническите пристъпи стават все по-разпространени, като по последни оценки около 35% от населението ще изпитат подобен епизод в даден момент от живота си.

Такъв е и случаят на футболиста Нико Емпен. Пред журналистите от „Дойче веле” той споделя, че дори е влязъл в клиника за шест седмици, за да се справи с проблема. Страхът му бил отключен след сърдечния арест на терена на датския национал Крис Ериксен през 2021 г., предаде NOVA.

Според специалисти паник атаките са лесни за лечение. Психиатърът д-р Франк Хелмих твърди, че е редно за психичните заболявания да се говори така, както за физическите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Интересно,
    Тоя Нико Лумпен набоден ли е и с колко бустера?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари