Панахида за загиналите в катастрофа през 2017-та свещеници от Басарбовския манастир

4

На 2 май 2020 г. Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи заупокойна св. литургия в храм „Преображение Господне” на Басарбовската св. обител, по повод изпълването на три години от кончината на архим. Антоний и йерод. Софроний.

На архиерея съслужиха: иконом Алеко Рачев, игумен на манастира, свещ. Атанасий Запрянов, свещ. Недялко Димитров и дякон Росен Георгиев.

В края на богослужението владиката и съслужащите му духовници извършиха панихида за починалите манастирски братя, а при гробните им места се направи заупокойна молитва и преливане с вино.

Припомняме, че на 5 май 2017 г. в тежка катастрофа край Разград починаха трима свещеници - двама от Басарбовския манастир /единият е бил игуменът/ и един от Нисово. 

Часове наред телата на загиналите в пожара, последвал катастрофата, останаха неидентифицирани. Аутопсията на останките обаче потвърдила съмненията, че загиналите са духовни лица. Край колата имало части от кръстове и църковна утвар, ключове от църковни двери, както и калимавка, каквито носят православните свещеници. Тримата са се връщали се от погребение на свой колега от Поморие. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари