Памук на пъпа спасява от грип и кашлица!

0
Един от старите и изпитани методи за лечение в народната медицина е поставянето на памук с ракия на пъпа
Един от старите и изпитани методи за лечение в народната медицина е поставянето на памук с ракия на пъпа

Един от старите и изпитани методи за лечение в народната медицина е поставянето на памук с ракия на пъпа. Чрез тази процедура се цели загряване и отпускане на цялото тяло. Това помага срещу простудни заболявания и грип, когато сме настинали и имаме мускулни болки. Отпускането и затоплянето отвътре влияят много добре и на кашлицата, като я успокояват буквално за часове. Много често поставянето на памук с ракия на пъпчето на дете се прилага при коремни болки или повръщане по време на път.

При кашлица, настинка или грип просто напоете с ракия един памучен тампон, изстискайте го много добре и го поставете върху пъпа. Може да го закрепите с лейкопласт или да направите загряващ компрес с помощта на вестник, найлонова торбичка и кърпа, пише Фрамар.

Срещу менструални болки приложете същата процедура, като останете в леглото за известно време със свити към корема крака и завити с одеяло.

За да предотвратите повръщане по време на път, както и за да успокоите коремните болкислед диария или повръщане, може да направите следното. Напоете памука с малко ракия, изстискайте го и го поръсете със сол и тогава го закрепете върху пъпчето на детето.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари