Паметникът на "Альоша" в Пловдив осъмна с надписи "убийци"

1
Акцията срещу паметника е втора за тази седмица
Акцията срещу паметника е втора за тази седмица Снимка: БНР

Акцията срещу паметника е втора за тази седмица

Надраскан с червени надписи „убийци“ и събаряй“ осъмна паметникът Альоша. В телефонен разговор с кмета Костадин Димитров пловдивският депутатът от БСП Иван Петков - Бебето е получил уверение, че надписите ще бъдат изчистени възможно най- скоро. Двамата са осъдили вандалския акт, предаде БНР.

Акцията срещу паметника е втора за тази седмица. На 1-ви февруари вечерта – деня, в който се почитат жертвите на комунистическия режим, флашмоб пред паметника бе поставен надпис, в който се казваше, че паметникът е посветен на тези, които окупираха България, избиха и репресираха нейната интелигенция и я превърнаха от модерна европейска държава в изостанала съветска провинция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    чичомиткобрат
    Щото са им промити мозъците и не могат да мислят сами, трябва някой да им каже на глупците какво да мислят. "Имената на глупците висят по стените" В случая никой не си е написал името, но това че драска, още повече по паметник показва глупостта на тея. Все едно че ако тези паметници се махнат и на тяхно място сложат паметници на Роналд Макдоналд и Батман, нещо ще се промени. Тези олигофрени са толкова малоумни, че даже не могат да обяснят защо го правят. Няма да изтрият историята като се махнат паметниците, това което е станало си е станало. Щом имат време, енергия и възможност да се занимават с глупости, да си инвестират времето и енергията в това да направят нещо градивно и полезно. Да отидат да доброволстват в старчески дом или сиропиталище, да дарят от парите си и имуществото си в такива домове. Да изчистят някоя градинка, да засадят някакви дървета... Простаците само могат да рушат, толкова могат, дори и да си мислят, че правят нещо "хубаво", този паметник пак техните баби и дядовци са си правили труда да го строят, не е дошъл Сталин или Ленин да си го построи собственоръчно... Глупаци, пълни загубени, изгубени глупаци.
  • 7
    1
    Ti
    Прост и жалък народ, толкова може!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари