Памела Андерсън посети Асандж в затворa

0
Тя призова повече хора да подкрепят създателя на "Уикилийкс"
Тя призова повече хора да подкрепят създателя на "Уикилийкс"

Тя призова повече хора да подкрепят създателя на "Уикилийкс".

Американската актриса Памела Андерсън призова повече хора да подкрепят Джулиан Асандж, след като посети създателя на "Уикилийкс" в лондонски затвор, където той очаква изслушване във връзка с искането от САЩ за екстрадирането му, съобщават ДПА и БТА.

"Асандж е невинен, добър човек и е невероятна личност. Обичам го", заяви Андерсън пред репортери, след като заедно с главния редактор на "Уикилийкс" - исландския разследващ журналист Кристин Храфнсон - се срещнаха с Асандж в затвора "Белмарш".

Правителството на САЩ обвини 47-годишния австралиец Асандж в заговор с бившия анализатор от американското военно разузнаване Челси Манинг за публикуването през 2010 г. на секретни документи. Асандж е в затвора, откакто на 11 април полицията го изведе от еквадорското посолство в Лондон, където прекара 7 години, за да избегне арест.

В кратка поява пред съда чрез видеовръзка от затвора миналата седмица Асандж потвърди, че не иска да бъде екстрадиран. Очаква се делото да продължи до една година.

"Това ще е продължителна борба и той се нуждае от цялата подкрепа, която би могъл да получи", заяви 51-годишната Андерсън, подкрепяла основателя на "Уикилийкс" при посещенията в посолството.

"Той пожертва толкова много, за да извади истината на бял свят", заяви актрисата и допълни, че й е призляло след срещата си с Асандж в затвора.

Храфнсон каза, че е бил потресен да види своя приятел - интелектуалец и журналист - в строго охраняван затвор. Той отбеляза, че Асандж е отслабнал физически, но духът му е висок. "Може да е притиснат, но не е сломен. Изключително жилав човек. Знае, че не е извършил нищо нередно", допълни Храфнсон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари