Пам Велидис: Много от нас са най-бруталните критици към самите себе си и се съсипват с мислите си!

0
Много от хората, които имат здравословен външен вид обаче имат изключително вредни навици
Много от хората, които имат здравословен външен вид обаче имат изключително вредни навици

Много от хората, които имат здравословен външен вид обаче имат изключително вредни навици

Пам Велидис от "Ергенът" е естествена, държи се нормално и засега стои далеч от интригантстването, за разлика от повечето дами в романтичното риалити. Велидис е plus size модел и пишещ човек. Завършила е философия, а начинът ѝ на мислене драстично се различава от този на конкурентките ѝ за сърцето на пианиста Евгени Генчев.

Явно повлияна от коментарите по неин адрес (и отрицателни, и положителни), както и от епизодите, които се излъчват, Велидис публикува дълъг статус във Facebook, в който говори за мотивацията на хората да се променят, да се подобряват, както и за парадокса, че много хора, които проповядват здравословен начин на живот, всъщност действат негативно върху хората, които очевидно не водят толкова "праведен" живот и вместо да ги мотивират, те всяват у тях още повече страхове.

Ето какво гласи цялата публикация на Пам Велидис:

Ще го обясня един път и дано стане ясно. През целия ми живот съм искала хората да се обичат такива каквито са независимо в какъв етап от живота си се намират. Естествено, че не съм се обичала винаги. Разбира се, че има много добри дни и кошмарни моменти относно възприятията ми към самата мен и до днес.

Но няма как да мотивирате някой да се подобри, да се почувства по-добре в кожата си и да открие потенциала на своите сили, физика, тяло, ако го третирате като нищожество и го обиждате.

Много от нас са лично най-бруталните критици към самите себе си и се съсипват с мислите си.

Визията не е всичко, но стойностната визия се гради отвътре навън - от начина на мислене, себеосъзнаване, самооценката, която си даваме и енергията с която се отнасяме към другите.

Парадоксът на съвременното общество е, че повечето хора, които уж прокламират здравословен начин на живот всъщност въздействат негативно на хората, които вероятно водят нездравословен начин на живот с постоянните си нападки и страхът, който всяват в някой с тяло, което е извън техния перфектен шаблон.

Много от хората, които имат здравословен външен вид обаче имат изключително вредни навици не само хейт към останалите, а кофти отношение към своето тяло. В залата това лесно се усеща, повярвайте ми. Особено от адекватни спортуващи хора и треньори, които са изключително подкрепящи и лъчезарни.

Това не е състезание кой се справя по-добре и по-зле в навиците и външния си вид, а кой има смелост да гледа себе си, своя път и мотивация да се подобри реално като организъм, психика и личност, защото само така може да помогне на другите.

Затова не сейте страхове заради които много от нас са се криели, срамували да излизат от вкъщи, получавали панически атаки да влязат в зала. Посейте приемственост.

Разбирането ми за позитивно отношение към тялото е безусловния респект към границите на собственото ни тяло и чуждото с ежедневните избори, които правим, за да се чувстваме по-добре и да сме наистина здрави и силни. Всяка малка крачка в тази посока е изключително ценна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    1234
    Спрете това безумие!За каква стойностна система става въпрос.Нито ум,нито мозък,нито интелект,нито поведение.За красота да не говорим.Истината е тази!!!!Много хора са отвратени.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари