Пълно разочарование, кмете, само търсите начини за пълнене на хазната!

11
Пълен хаос сред пътуващите с карти за градския транспорт в Русе
Пълен хаос сред пътуващите с карти за градския транспорт в Русе Снимка: архив

Пълен хаос сред пътуващите с карти за градския транспорт в Русе

Пътничка в градския транспорт в Русе е останала разочарована от неуредиците, произлезли от срива на системата на Интегрирания градски транспорт в града, заради който не работят валидаторите в транспортните средства и пътниците могат не да ползват картите си, а трябва да плащат по левче за билет.

"До Кмета на гр. Русе. Днес се качвам в тролея с карта. Шофьорът ми казва: или ми даваш касова бележка с валидност на картата или си купуваш билет Питам откъде да разбера за новата наредба, а той ми отговаря в сайта на общината. Искам да питам кмета баба му ползва ли интернет? Нямаше ли други начини да узнаят пътниците? Отговорът е ясен-да ти вземат още веднъж парите. Увеличиха данъците на колите, сега малко от картите и т.н. Търсят се начини да се пълни хазната. Нищо че таблата на спирките не работят. Пълно разочарование, кмете и още какво ли?", изрази своето мнение г-жа Сотирова във Фейсбук групата "Писмо до кмета на Русе".

Притежателите на карти, заредени със стойност (парични сума), трябва да се снабдят с хартиена абонаментна карта за перфорация на осъществените пътувания. Същата се издава безплатно от Билетния център към Община Русе на адрес бул. "Скобелев" 45 след представяне на притежаваната електронна карта.

Това съобщи Общината преди 10 дни. Справка на място в билетния център обаче показа, че не се издават хартиени абонаментни карти.

Служител посреща в коридора и обяснява "Картата си я пазете, като тръгне системата ще си я ползвате, а сега си плащайте за билет". В същото време обаче шофьорите на тролеите дават други насоки "С картата и касова бележка за зареждането ѝ вървете в билетния център, за да ви издадат талон за 20 пътувания".

Добре ще е от Община Русе да доуточнят как ще става таксуването на пътниците с карти, а не да бъдат разхождани хората за зелен хайвер в студа.

Пътниците с карти губят и правото си с електронния билет да пътуват един час, а информация кога и дали проблемът ще бъде отстранен няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари