Овцевъд: Не мога да докажа 6 тона мляко

3
В продължение на 40 дни мандра в Съединение отказва да изкупува продукцията на Трендафил Петраков
В продължение на 40 дни мандра в Съединение отказва да изкупува продукцията на Трендафил Петраков Видео: Агри.БГ

В продължение на 40 дни мандра в Съединение отказва да изкупува продукцията на Трендафил Петраков

С наближаването на срока за доказване на реализирано мляко притесненията у стопаните на млекодайни животни растат, оказа се не само при тези с крави. „Мандрата в град Съединение абсолютно отказва да купува овче мляко от нас под претекст, че производството им е малко и имали предостатъчно мляко, заявява овцевъдът Трендафил Петраков, цитиран от Агри.БГ.

Той също се включи в общия фермерски протест, чувствайки се притиснат до стената заради невъзможността да намери пазар за своята продукция. Правителството вече обеща, че земеделските производители на мляко, които не могат да докажат реализация на продукция поради внос на сухо мляко от Украйна, ще получат подпомагане по интервенциите по обвързаната подкрепа на база на правно основание за форсмажор и след разрешение от ЕК.

Остава да стане ясно как точно ще се организира процедурата. Междувременно Петраков споделя, че сериозни количества от около 10-те тона мляко годишно на неговата малка ферма няма как да бъдат доказани.

Мандрите отказват да изкупуват нашата продукция. 40 дни в началото на доилния период не можех да намеря мандра, в която да предавам млякото, продавано е на частно, което означава, че аз няма как да я докажа тази продукция. А животното не чака, то трябва да бъде издоено и аз трябва по някакъв начин да си изхранвам семейството”, споделя овцевъдът.

Неговата семейна овцеферма се намира в село Войсил, където той и съпругата му Мария отглеждат четирите си деца. По думите им е трудно да се изхранва семейство с този бизнес, като твърдят, че заради субсидиите дори не получават детски добавки. Остава надеждата, че ще могат да получат поне субсидията за обвързана подкрепа.

40 дни по 150 л мляко са 6 тона мляко, което вече няма как да докажа”, пресмята Трендафил Петраков, който също смята, че причината за отказа на мандрите е свързана с големите количества сухо мляко, които влизат в страната ни и се използват за производството на млечни продукти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    6
    Куранага
    Лятно време овчото мляко не се изкупува. Не става за сирене . Още от времето на Сердика!
  • 8
    5
    русенец до трети
    Ето тук вече стана смешен. Преди 2 седмици се прибрах от Италия, и то от италианските езера. В почти всяка градче има голям супермаркет, вкл. и вериги примерно "Conad", Lidl, както и няколко италиански вериги. А, са не забравя, имаше и Карфур. Вярно е, че има и много запазени малки магазинчета, но всичко е на пазарен принцип. За сметка на това цените са по0ниски от България. И то бруто по-евтино, а не варианта лев - евро. Явно не е въпросът да забраниш веригите, а да контролираш. Напълно съм съгласен, че големите вериги у нас продават на баснословно високи цени, а да не говорим за малките магазинчета.
  • 4
    4
    Bulgar
    Това е предателство от всякъде към българското!!! Унищожават бавно и полека,но упорито всичко родно! Ако някой е ходил в Италия,видял ли е някъде да има вериги- лидъл, била, кауфланд? НЕ! Хората си пазят малките магазинчета с всичко което си произвеждат! Значи не е виновен само ЕС, а някои много алчни и ненаситни управляващи,които за пари си съсипват нацията! ПРОДАЖНИЦИ!!!
  • -2
    3
    фена на Путин
    Така, пак да обясня. ЕС е смърт за майка България. Съсипва ни с ужасяващ размах по всички направления. Сега за 3 млрд.лв. за да ги олапат (защото България няма производство и диша от еврофондовете) ще продадат интересите на цели региони, за едни 3 кирливи милиарда, ще им напльоскат фотоволтаици, което още повече ще изтласка фермерите по територии, и ще започнат да си бройкат брояча на печалбите. Ни работа ще има там, ни паша, ни фермерство, нищичко.
  • 30
    2
    Пунта Мара
    Трудно положение, съчувствам му. Прегледах в интернет коя е тази мандра, която му отказва млякото. Награди, медали..... Видях им продуктите, запомних ги и никога няма да закупя нищо от тях. Това е моята съпричастност към фермери, друго не мога да направя.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари