"Овергаз" отрече информацията за спирането на газа за България

0
От Овергаз коментираха още, че компанията няма дългове към Газпромекспорт
От Овергаз коментираха още, че компанията няма дългове към Газпромекспорт

От "Овергаз" опровергаха по-рано появилата се информация, че от 1 януари кранчето за газта за страната ни ще бъде спряно.

От компанията официално заявиха, че място за притеснение няма, нито риск за потребителите.

Компанията коментираха, че писмо за спиране на доставките няма. Ставало въпрос за интерпретация на данни от диспечерския център на "Газпром експорт" в София. Подобни нулеви доставки обаче не са били потвърдени по никакъв официален начин нито от Газекспорт и нито от Газпром, съобщава Би Ти Ви.

От Овергаз коментираха още, че компанията няма дългове към Газпромекспорт, а плащанията са текущи по договор дългосрочен договор за доставка на газ.

По-рано беше съобщено, че около 200 000 абонати на частната "Овергаз" могат да останат на студено от 1 януари. От писмо на руската "Газпром Експорт" става ясно, че абонатите на Овергаз няма да получат газови доставки след нова година.

След спешна среща при премиера Борисов, стана ясно, че държавните газови дружества имат готовност да реагират при криза и да осигурят допълнителни количества, така че клиентите на Овергаз да не останат на студено посред зима.

Изпълнителният директор на Българският енергиен холдинг Жаклен Коен допусна, че "Овергаз" може да остане без лиценз, ако снабдяването с газ на абонатите на компанията бъде прекъснато.

„Ако колегите от "Овергаз" се обърнат буквално до часове до нас такъв риск няма”, каза Жаклен Коен, изпълнителен директор на БЕХ. Според него проблеми след първи януари няма да има, защото никой няма да действа във вреда на собствените си клиенти.

Източник: btvnovinite.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари