ОУ "Любен Каравелов" отбеляза Деня на розовата фланелка

1
Учениците от ОУ „Любен Каравелов“  и тази година облякоха розови фланелки
Учениците от ОУ „Любен Каравелов“ и тази година облякоха розови фланелки

По повод Деня на розовата фланелка, посветен на борбата с тормоза в училище, учениците от ОУ „Любен Каравелов“  и тази година облякоха розови фланелки. 

Във фоайето на училището бяха излъчени няколко презентации по темата, а група седмокласници  подредиха изложба и украсиха с розови балони. На учители и ученици бяха раздадени брошури и розови панделки с надпис: „Не на тормоза в училище!”. 

Всички участници призоваха съучениците си към инициативата с думите: „ Насилието спри, човек бъди!”. Децата закачиха сърчица с послания за приятелство, доброта и съпричастност на „Дървото на доброто“. 

В ОУ "Любен Каравелов", много преди отбелязването на този ден, по традиция месец февруари се обявява за "месец на приятелството". Учениците се включват в множество инициативи, които ни учат да бъдем добри приятели, непримирими с негативното, толерантни и подкрепящи по-слабите.

По повод на събитието в двора  на училището бе организиран  флашмоб във формата на сърце. На най-активните, при подготовката и провеждането на инициативата тази година, директора г-жа Веселка Николаева връчи грамоти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари