Отворете сърцата си за Криси!

0
Историята на малкия боец Кристиан, който вече 6 години се бори с детската церебрална парализа
Историята на малкия боец Кристиан, който вече 6 години се бори с детската церебрална парализа

Историята на малкия боец Криси, който вече 6 години се бори с детската церебрална парализа.

Нашата битка води началото си от раждането на Кристиан. Детето ни се роди нормално, доносен и напълно в норма. За съжаление няколко часа след раждането настъпиха промени в състоянието му и лекарите ни съобщиха, че детето има затруднена адаптация и нужда от кислородна терапия и наблюдение. Тогава още не подозирахме какво означава това.

След няколко дни състоянието му беше стабилно и ни изписаха от болницата. Като родители на второ дете не след дълго разбрахме, че нещо не е наред в развитието на сина ни. След няколко консултации с невролози, педиатри и специалисти ни беше поставена тежката присъда - детска церебрална парализа.

Вече почти шест години се борим да направим живота на Крис по-самостоятелен, като се опитваме да подобрим състоянието му с ежедневна рехабилитация и специализирани процедури.

Доста време се опитвахме сами да се справим с всички нужди на Криси, но с растежа нуждите му растат непрекъснато. В близките 2 години момчето ни ще се нуждае от ежедневна кинезитерапия, както и 4 курса хипербарна оксигенация годишно. За бъдещето не можем да предвидим всичко, което ще се случи, защото, както казват и лекарите, в медицината 2 + 2 не е 4.

Затова молим за помощ, за да има детенцето ни по-лек живот и детство по-близко до това на другите деца. Средствата, които ще се съберат за лечението на Криси, ще помогнат това да стане реалност. Надеждите ни са живи, въпреки всички препятствия вярваме, че ще отворите сърцата си за Криси и ще ни помогнете за осъществяването на нашата мечта. Неговата усмивка е достатъчна, за да не се колебаем и вярваме, че тя ще спечели и вас.

Цената на едномесечна кинезитерапия тук, в България, е приблизително 1000 лева, а цената на един 20-дневен курс кислородна терапия е в рамките на 800 лева. Това прави около 15 000 годишно. Семейството ни прави и проучване за евентуален бъдещ курс на лечение в клиника в Турция или Словакия, където има големи центрове за рехабилитация на деца като нашето. Цената на един такъв курс ще варира между 7000 и 9 000 евро за курс. Няма да се справим сами, затова сме благодарни на всяка подадена ръка.

Без вас мечтата ни Криси да има по-добро бъдеще няма да се осъществи. А той е най-лъчезарното и борбено дете на света и не е честно шансът да му бъде отнет само заради липса на средства. Моля ви, не оставяйте надеждата ни да угасне. Повярвайте в нас, както ние вярваме във вас!

Повече информация за кампанията можете да получите в "Мечти за Крис".

Николета Василева, майка на Кристиан 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари