Отворено писмо до Бойко Борисов

3
"Малкият бизнес не вярва в честността на процедурите и е твърдо убеден, че няма никакъв шанс да получи финансова подкрепа от държавата", пише Разослав Бимбалов
"Малкият бизнес не вярва в честността на процедурите и е твърдо убеден, че няма никакъв шанс да получи финансова подкрепа от държавата", пише Разослав Бимбалов Снимка: БГНЕС

ОТВОРЕНО ПИСМО

До Господин Природно Бедствие, Пазителят на Чекмеджетата, Шофьорът на Спасението

Ваше Премиершество,

Не съм Ти писал отдавна. Не че нямаше защо, просто Ти беше много зает със свлачища, срутища и други родни красоти, създадени от Теб.

Видях, че прекъсна здравния брифинг и днес. Включи се, за да се похвалиш колко добре се справяш с епидемията. Благородно се справяш, каза, за разлика от ония в Европа, дето си затварят хората по къщите след 18 часа. Повтори как си ни подсигурил най-нисък дефицит и работещи фабрики. Не запомних другите неща, въпреки че и тях ми ги повтаряш всеки ден. Извинявам Ти се за което.

Обаче чух една интересна реплика от Теб: „От близо 30 хиляди заведения, само 6 хиляди са подали заявление за помощи“, рече Ти и добави - „сами си отговорете защо“.

Изпълнявам веднага, г-н Природно Бедствие. Отговарям си.

По-голямата част от тези 30 000 заведения в България представляват малък бизнес. От години родният малък бизнес изпитва само основателен страх от институциите. Малкият бизнес целенасочено избягва каквато и да е допълнителна среща с държавата и затова често се движи в сенките на икономиката.

Малкият бизнес не вярва в честността на процедурите и е твърдо убеден, че няма никакъв шанс да получи финансова подкрепа от държавата. И дори и да не е напълно прав – доверието към държавата е безвъзвратно загубено.

Всичко това, г-н Свлачище, е Твое дело. Ти носиш отговорност за това, че само 6000 заведения са поискали помощ от Теб, а останалите 24 000 ще се молят на някой друг господ, който е точно толкова близко до тях и точно толкова ги чува.

С неуважение:

Радослав Бимбалов, някой си там

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари