Отварят анонимен и безплатен пункт за изследване за СПИН в София

0
Той ще бъде разположен на ъгъла на улиците "Иван Вазов" и "Кузман Шапкарев"
Той ще бъде разположен на ъгъла на улиците "Иван Вазов" и "Кузман Шапкарев"

Той ще бъде разположен на ъгъла на улиците "Иван Вазов" и "Кузман Шапкарев" и ще работи от 11:00 до 18:00 ч.

Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) организира анонимен и безплатен пункт за желаещи да се изследват за ХИВ/СПИН. Това съобщиха от инспекцията, цитирани от БТА. Инициативата е по повод днешния Световен ден за борба с това заболяване, който тази година е под наслов „Пазя себе си, пазя и теб!“.

Пунктът ще бъде разположен на ъгъла на улиците „Иван Вазов“ и „Кузман Шапкарев“ и ще работи от 11:00 до 18:00 ч. Експерти от инспекцията ще консултират всеки, който пожелае допълнителна информация. Съвместно с доброволци от Българския младежки Червен кръст ще бъдат предоставяни информационни материали.

До 5 декември Столичната РЗИ е планирала информационна кампания, включваща лекции в няколко училища, както и раздаване на презервативи, на червени панделки – символ на Деня, и информационни материали в търговски центрове на територията на София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари