Отпадна изграждането на Интермодалния терминал в Русе

1
Проектът предвиждаше терминалът да бъде изграден на мястото на бившата Гара Изток разпределителна
Проектът предвиждаше терминалът да бъде изграден на мястото на бившата Гара Изток разпределителна

Изграждането на Интермодален терминал в Русе отпада от обхвата на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

Това реши Министерският съвет на днешното си заседание. Официално посочената причина е „необходимост от допълнително проучване за развитие на товарните превози по направлението Север – Юг, което да определи ефективността на такъв тип съоръжение, разположено в Русе“.

По ОПТТИ ще бъде финансиран проект „Проучване за развитие на ж.п.- направление Север-Юг“, информира TVN.

Приетите от правителството промени предвиждат разширение в обхвата на проекта за подготовка на жп линията Радомир – Гюешево. С окрупняването на проекта по цялото направление София – Перник – Радомир – Гюешево – граница с Република Македония ще бъдат увеличени реалните ползи от изпълнението му, пише в правителственото прессъобщение.

Проектът предвиждаше терминалът да бъде изграден на мястото на бившата Гара Изток разпределителна, за което вече има има одобрен идеен проект, подробен устройствен план, преминали са и процедурите по опазване на културното наследство и околната среда. Предвиждаше се терминалът в Русе да комбинира речен, железопътен и автомобилен транспорт. През октомври миналата година проектът беше замразен поради възражения по предложения от Националната компания „Железопътна инфраструктура“ проект. Сега окончателно отпада от обхвата на програмата.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари