Отмениха обедните полети от и за Истанбул

0
Не са отменени пристигащите от Истанбул полети в 09:05 ч. и в 20:45 ч., както и заминаващите от летището в София за там в 10:00 ч. и в 21:40 ч
Не са отменени пристигащите от Истанбул полети в 09:05 ч. и в 20:45 ч., както и заминаващите от летището в София за там в 10:00 ч. и в 21:40 ч Снимка: БГНЕС

Полетите от Истанбул за София в 12:25 ч. и от София за Истанбул в 13:20 ч. са анулирани, съобщиха от летището в София, цитирани от БТА.

Не са отменени пристигащите от Истанбул полети в 09:05 ч. и в 20:45 ч., както и заминаващите от летището в София за там в 10:00 ч. и в 21:40 ч.

Промените в разписанието са заради събитията, свързани с опита за преврат в Турция.

Като цяло полетите на международното летище в Истанбул бяха възобновени след прекъсване от близо 24 часа заради неуспешен опит за преврат, предаде Асошиейтед прес.

В съботния следобед полети от и до Истанбул извършваха основно турските превозвачи, докато другите авиолинии предпочетоха да изчакат още един ден, за да се уверят, че мерките за сигурност за възстановени.

По-рано националната авиокомпания "Търкиш еърлайнс" съобщи, че е възобновила полетите от международното летище в Истанбул след неуспешния опит за преврат в петък вечерта, докато някои чуждестранни авиопревозвачи отмениха полетите за уикенда.

Говорител на "Търкиш еърлайнс" заяви, че полетите отново се извършват в нормалния график в третия по големина транспортен възел в Европа, макар че може да се очакват забавяния, предаде Ройтерс.

Късно снощи изтребители отново се появиха в небето над Истанбул. Турски официален представител, пожелал анонимност, заяви, че пет изтребителя Ф-16 патрулират въздушното пространство на Истанбул, посочва АП.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари