Отличиха най-добрите млади инсталатори в Русе

0

Жури от енергийни експерти отличи в петък (11 април 2014) отличи най-добрите млади инсталатори. В продължение на три часа и половина шест български и два немски* отбора изграждаха газова, отоплителна и санитарна инсталация от медни тръби. Финалът на дългогодишния конкурс „Най-добър млад инсталатор” на Овергаз и Министерството на образованието и науката се проведе в лабораторията на Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров” в Русе.

Журито оцени участниците по няколко критерия, като от съществено значение бе безопасността при заваряването, прецизността в монтирането и правилната настройка на газовите уреди, свързани към инсталацията. Основна задача на учениците бе да работят в чисти условия и без строителни отпадъци, за да могат да приложат това в своята бъдеща професия - да газифицират домакинствата у нас и в Германия.

Първенците в изпълнението бяха Йенс, Саша и Марсел от немския град Касел. Втори, само на няколко точки след тях, бяха Джулент Азис, Енис Джаферов и Иксан Горалов от русенската професионална гимназия „Атанас Буров”. А бронзът заслужи другият немски отбор на училището „Оскар фон Милер” – Лукас, Яник и Лауренс.

Всички финалисти получиха възможността да се запишат без приемен изпит в специалност по енергетика в Русенския университет „Ангел Кънчев” или Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски” в София.

Ден по-рано в дунавския град се проведе и финалът на Седмия национален преглед за млади изследователи. Най-добре представилите се в теоретичната надпревара бяха Мария Попова и Даниел Митев. Десетокласниците на Русенската професионална гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров” си заслужиха признанието за своята разработка на тема „Производство на биогаз”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари