Отлагат преструктурирането на Кожния диспансер в Русе

0
Отлагат преструктурирането на Кожния диспансер в Русе
Снимка: Дарик

На днешното си заседание Общински съвет - Русе реши да отложи планираната процедура за намаляване на капитала на „КОЦ-Русе” ЕООД със стойността на девети етаж и част от партерния етаж (операционна) в сградата на Хирургическия комплекс на МБАЛ. По този начин трябваше да бъде продължена работата на Кожния диспансер, докато текат процедурите по преместване на дейността на лечебното заведение в сградата на болницата.

Предложението бе оттеглено, тъй като не са приключили съдебните дела около собствеността, и според кметската администрация е удачно да се изчака и последното становище на съда, за да се премине към реални действия.

След обявяването в ликвидация на „Център за кожно-венерически заболявания д-р Вл. Горанов”, Община Русе предложи да не се прекъсва дейността, извършвана от лечебното заведение, а тя да се поеме от МБАЛ - Русе АД, след като се реши проблема със сградния фонд, където да се открие кожно-венерическо отделение. Министерството на здравеопазването също изрази подобно становище, и предложи този вид услуга да се поеме от новооткрито отделение към МБАЛ.

Междувременно за девети етаж и част от партерния етаж в сградата на Хирургическия комплекс е предявен установителен иск за собственост от „КОЦ-Русе” ЕООД, тъй като към момента процесните имоти се водят в баланса както на „КОЦ-Русе” ЕООД, така и на „МБАЛ-Русе” АД Русе. ВАС е излязъл с решение, че предявеният от „КОЦ-Русе” ЕООД иск за собственост е основателен и доказан и постановеното по него решение на РОС следва да бъде потвърдено изцяло.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари