Отлага се таксата за пренос на руски газ през България

0
Това стана ясно от изявление на Бойко Борисов и Кирил Петков
Това стана ясно от изявление на Бойко Борисов и Кирил Петков Снимка: БГНЕС

Това стана ясно от изявление на Бойко Борисов и Кирил Петков

Отлага се таксата за пренос на руски газ през България. За това са се разбрали партиите, които подкрепят правителството, информира БНР.

В кулоарите на парламента съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков посочи:

"В момента отлагаме прилагането. Работим заедно с Европейската комисия и когато EK ни даде цялостен механизъм, тогава ще го приложим отново, ако успеем да намерим такъв механизъм. Ще следваме общия европейски подход. Тази такса не трябва да бъде едностранна от страна на България. Трябва да се работи с ЕК, така че заедно с всички европейски страни този тип такси могат да бъдат наложени по начин, по който реално да имат ефект и върху икономиката на Руската федерация".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвърза отпадането на таксата за пренос на газ с приемането на страната ни в Шенген:

"Тъй като сме доста, доста близко до Шенген и всякакви варианти по някакъв начин това да ни спъне в последния момент, като например тази такса, с колегите решихме така да подходим - да приложим правилния т. нар. "европейски подход". Това ще успокои във всички случаи държавите след нас и добросъседството, което винаги е било в нашите основни прерогативи, ще продължи да бъде такова".

България цели пълноправно членство в Шенген и трябва да има ясна дата за прием на страната ни и по суша, подчерта още Бойко Борисов:

"Това е нещото, което най-много касае нашия транспортен бизнес, икономиката и всичко останало. Затова претенциите, които имат, ние ще ги удовлетворяваме със свършена работа, но много ясно искаме да се знае какво се желае от България, а то е - пълноправно членство".

Сделка за евентуалната покупка на "Лукойл" ще бъде финализирана с одобрението на Народното събрание, съобщи още Петков:

"Така целият български народ ще се запознае с евентуалния купувач, ако има такъв, ще се вземе абсолютно прозрачно решение и ще избегнем всякакви спекулации, че едва ли не някакви задкулисни интереси или офшорки могат да се кандидатират за купуването на този стратегически актив".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    фена на Путин
    Ясно беше, че тази такса е пълно фиаско. Педито много разчиташе на нея. Нищо, ще я замести с едно бързо кредитче. Но са доста жалки и смешни в момента.
  • 6
    2
    и кво ся
    2,4 милиарда дадоха фира?!? Що така бе, миме?!?
  • 5
    1
    Ха-ха-хах!
    Свиха ви се дупята от Сърбия, Унгария и г€ейропата, мама ви педерастка СДСДПСГЕРБППДБЛГБТ+ да еба!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари