Откриват турнира по вдигане на тежести „Купа Русе“

0
Надпреварата ще се проведе в зала „Академик“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“
Надпреварата ще се проведе в зала „Академик“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“

Утре откриват осмото издание на турнира по вдигане на тежести „Купа Русе“.

Осмото издание на турнира по вдигане на тежести „Купа Русе“ ще бъде официално открито утре в 12 часа. Надпреварата ще се проведе в зала „Академик“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Сред официалните гости на откриването се очаква да бъдат старши треньорът на националния тим по вдигане на тежести - Иван Иванов и медалистите от световни, европейски и олимпийски турнири - Нено Терзийски, Норайр Норикян, Румен Александров, Севдалин Маринов, Стефан Топуров, Янко Русев и Алан Цагаев.

80 млади тежкоатлети ще се включат в осмото издание на турнира. Те са от 11 клуба от градовете Русе, Варна, Разград, София, Хасково, Сливен, Асеновград, Сопот, Карлово и Генерал Тошево. 

Състезанието ще се проведе по системата Синклер в четири възрастови групи – момчета, кадети, юноши и жени. Освен индивидуално, ще има и отборно класиране. 

Състезанието в различните групи ще започне в 9 часа сутринта,  а награждаването на призьорите ще бъде в късния следобед. За победителите са осигурени купи, грамоти и медали от ТСК и предметни награди от УСШ.

Входът за турнира е свободен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари