Откриват паметник на Игнат Канев в русенската болница

2
Паметникът е дело на склуптурката Нина Лишовска
Паметникът е дело на склуптурката Нина Лишовска Снимка: БГНЕС / Архив

Паметникът е дело на склуптурката Нина Лишовска

Бюст- паметник на Игнат Канев ще бъде открит на 5 октомври в русенската болница. Церемонията ще бъде във фоайето на Хирургичния блок и на нея ще присъстват съпругата на Игнат Канев Диди Канев и дъщерите му Анна-Мария Канев и Кристина-Мария Канев.

Българинът Игнат Канев е един от най-големите филантропи на нашето време и най-големият дарител в родния си край Русе и региона. Игнат Канев и неговото семейство имат огромен принос за реализацията на множество благородни каузи в сферата на образованието, здравеопазването и културата. С дарение на семейство Канев, в русенската университетска болница са обновени отделенията по Педиатрия, Трансфузоинна хематология и Диализно лечение, както и изграждането на детска площадка за децата, които са на лечение в нашата болница. В знак на признателност от края на 2017 година болницата носи неговото име.

„Животът не е само да правиш пари и да строиш къщи, човек трябва да е и част от обществото. Когато гледаш телевизия, трябва да знаеш, че има хора, които нямат телевизор, и други, които физически не могат да гледат. Няма по-хубаво усещане от това да помагаш.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    3
    Русенец
    Игнат Канив беше подкреп при директор доктор Стоянов и всичко е направено тогава..Господин Иванов няма душа и сърце за такова дело,има алчна уста.Не е достоен човек.
  • 17
    2
    селянинът от николово
    Родолюбецът Канев даде много пари за благотворителност, но такива като акад.Белоев и КО се възползваха от наивността на милионера и си ги прибраха в джоба.
  • 15
    1
    Схеми
    Откакто пияницата е директор, Каневи не са стъпвали в болницата, за да не ги замесят в кражбите! Ся туй кво е PR за изборите?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари