Откриват паметна плоча на загиналия пожарникар Николай Николаев

1

Служителите от "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе ще почетат паметта на загиналия си колега Николай Николаев.

"По повод една година от гибелта на нашия колега и приятел - младши инспектор Николай Елефтеров Николаев, водач на специален автомобил в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бяла, на 18 август 2018 г. от 10:00 часа ще бъде отслужена панихида в Гробищния парк на гр. Бяла.

От 11:00 часа, в присъствието на близки, колеги, приятели и граждани, ще бъде открита паметна плоча в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бяла. Отправяме призив към всички, които се чувстват съпричастни към професията на пожарникарите и мъката от трагедията, да присъстват на събитието, на което да отдадем почит и признателност към трагично загиналия наш колега Николай Николаев."

Припомняме че Николаев загина нелепо при гасене на пламнала къща в Бяла през август миналата година. 57-годишният пожарникар и още петима негови колеги са се борили с пламъците на покрива на сградата, когато Николай изведнъж полетял от близо 10 метра и паднал върху счупена пейка. В резултат на инцидента младши инспекторът получи тежки травми на гръбначния стълб и на гръдния кош и въпреки отчаяната борба за живота му в УМБАЛ Русе почина в Спешно приемно отделение. 

Николай Николаев е пожарникар с 25 години стаж, отличил се със смелост и себеотрицание при последната голяма трагедия в Бяла - падането на градски автобус в Янтра на 7 декември 2006 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари