Откриха склад за директна продажба на дървесина в Русенско

10
Складът е локализиран в ДЛС „Дунав“ – Русе, в разсадник „Хотанца“
Складът е локализиран в ДЛС „Дунав“ – Русе, в разсадник „Хотанца“

 Складът ще се намира в ДЛС „Дунав“ – Русе, в разсадник „Хотанца“

Въпреки, че от СЦДП съобщават, че всички складове са открити, все още има проблеми с изготвянето на списъци от страна на кметовете в определени населени места 9 склада, разположени на територията на Северноцентрално държавно предприятие в държавните горски и ловни стопанства, предлагат директна продажба на дървесина за физически лица в района. Това съобщиха в отговор на запитване от СЦДП.

Във всяка една от петте административни области, попадащи в обхвата на Северноцентрално държавно предприятие ДП, има открити складове за директна продажба на дървесина на физически лица. Общият брой на складовете за директна продажба в обхвата на СЦДП е девет.

В Габровска област склад има в ДЛС „Росица“, в местността „Лъгът“. В Област Велико Търново складът се намира в горскостопански разсадник в село Джулюница, към ДГС Горна Оряховица. В Русенска област складът е локализиран в ДЛС „Дунав“ – Русе, в разсадник „Хотанца“. Един склад за дървесина има в разсадника на Горско стопанство Разград и още един в стопанския двор на горскостопански участък „Воден“, към ДЛС „Воден-Ири Хисар“. В ДГС „Сеслав“ – гр. Кубрат са разкрити два склада – един в административната сграда на участъка в град Исперих, а другият е във фазанарията до село Сеслав. Два склада за директна продажба на дървесина на физически лица са има в област Силистра, и двата в обхвата на в ДЛС „Каракуз“ – един в стопанския двор на горскостопански участък „Каракуз“ и един в стопанския двор на горскостопански участък „Зли дол“.

Органичение: Поръчват се само до 10 кубика на човек

Записването за получаване на дървесина от гореспоменатите складове се случва чрез кмета на съответното населено място, който изготвя списък със желаещите да поръчат дървесина от съответния склад.

36 740 пространствени кубически метра дърва за огрев на населението са предоставили стопанствата от СЦДП. Според представените данни, към 15 юли 2022, горепосоченото количество дърва е задоволило нуждите на 5 122 домакинства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    1
    Денева Петя
    То дърва има навсякъде,ама кажете цената,защото май ще се окаже,че при частните складове е по-евтино от държавните.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари