Откриха шоурум на „Керхер“ в Русе

8

Сервизен център на германския гигант за производство на професионална и любителска техника за почистване ще има в града

Шоурум и сервизен център на германския гигант за производство на професионална и любителска техника за почистване „Керхер“ бе открит в Русе. Сред официалните гости на събитието беше и заместник областният управител Синан Хебибов, който разговаря с управителя на дружеството в страната Мартин Василев и регионалния мениджър Лилия Седлар относно бъдещите намерения за разрастване на компанията.

Убеден съм, че сами ще се уверите в това колко добър избор сте направили, предпочитайки точно Русе за вашата поредна инвестиция. Не само градът ни, но и цялата област имат нужда от отявлени професионалисти във всяка една сфера. Вашата марка е еталон, на които все повече хора от цял свят се доверяват. Не се съмнявам в качествата на предлаганите от вас продукти и уменията на персонала! Вашият бранд е гаранция за висок професионализъм и качествено обслужване! Щастлив съм, че мога да ви приветствам с добре дошли в Русе!“, заяви Хебибов. Той пожела здраве и още повече успехи на мениджмънта и служителите на дружеството, като ги увери в ползотворно сътрудничество, което ще бъде гарант за устойчивостта на инвестициите. „В последните месеци държавната власт работи все по-активно за борба с корупцията и административната тежест. Това е доказателство, че България ще се превръща във все по-привлекателно място за развитие на бизнеса.“, допълни още Хебибов, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Русе.

Новооткритият център е едва четвърти по рода си в страната, стана ясно от разговора между заместник областния управител и ръководството на компанията. Продуктите на фирмата присъстват на родния пазар още от началото на 90-те години, но едва преди няколко години бе взето решение за основаването на самостоятелно дружество в България, което директно да работи с централата в Германия. „Керхер“ центърът в Русе се намира на бул. „Трети март“ 155 срещу „Метро“ и се простира на повече от 400 декара площ, като половината е отделена за магазина, където може да бъде намерена пълната гама от хоби продукти, както и продукти за професионална употреба в хотели, сервизи, автомивки, производства и други. В магазина могат да бъдат разгледани над 500 професионални и любителски прахосмукачки, водоструйки и всякакви машини, препарати и аксесоари за пълно почистване. Всички посетители имат възможност да получат компетентна консултация, за да изберат продукта, който в най-висока степен отговаря на техните изисквания. Центърът разполага и със собствен сервиз, в който постоянно от понеделник до петък работят двама техници. Целта е да се осигури навременно обслужване и ремонт, като по думите на мениджмънта това няма да отнема повече от седмица. Припомняме, че законоустановеният срок за ремонт е в рамките на месец, но от „Керхер“ работят значително по-бързо и правят всичко възможно да отстранят всяка повреда в рамките на седем до десет дни. Работното време на магазина е всеки делничен ден от 9.00 до 18.00 часа, а в събота от 9.00 до 14.00 часа. Сервизът пък ще работи от понеделник до петък със същото работно време като на магазина.

През пролетта на следващата година се предвижда в непосредствена близост до „Керхер“ центъра в крайдунавския град да заработи и модерна портална автомивка, като обещанията са, че предлаганата услуга няма да е по-скъпа от установените на пазара цени. Тя ще разполага с една автоматизирана четкова позиция, в която ще може автомобилите да се измиват изцяло машинно, без да е необходимо шофьорът да прави каквото и да е. Ще има и четири поста на самообслужване, където всеки ще може да избере между различни програми. Предвиждат се и два поста за вътрешно почистване на колите.

В центъра в Русе работят пет човека, като в цяла България заетите в „Керхер“ са 62-ма. Такива центрове има само на още три места в страната – в Бургас, Пловдив и София, като в столицата има и отделен по-малък магазин в един от търговските центрове. През 2023-а се очаква фирмата да направи нова инвестиция в столицата и там да бъде открит втори подобен център, където най-вероятно ще бъде изместена и централата на компанията. Следващият център в провинцията най-вероятно ще бъде изграден в Югозападна България, може би в Благоевград. „Нито една от предвидените инвестиции не е забавена. Добрата новина е, че пандемията също не ни попречи на плановете. Напротив, точно обратното се случи.“, коментира Мартин Василев. Припомняме, че русенската фирма „Автосвят“ инвестира 1.1 милиона евро в автокомплекса, който се намира на същото място, което доведе до двойно увеличение на площта му.

На събитието присъстваха още ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ академик Христо Белоев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, както и заместник-кметът по комунални дейности на Община Русе Димитър Недев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари