Откриха пясъчния фестивал в Русе

3
Русенци могат да се насладят на 10 уникални скулптури на брега на Дунава
Русенци могат да се насладят на 10 уникални скулптури на брега на Дунава Видео: БНТ

Миналата вечер официално беше сложено началото на Третия фестивал на пясъчните фигури в Русе.

10 скулптори от цял свят в следващата една седмица ще ваят на дунавския бряг. Тази година мотото на фестивала е „Световни постижения и иновации”.

Пак на брега на Дунав, но този път срещу Понтон №9, ще е тази година Фестивалът на пясъчните фигури в Русе. Предвид поканените творци, произведенията обещават да са много интересни – тук среща са си дали утвърдени в областта ваятели и нови имена, вече добиващи популярност. Освен от България, тук са скулптори от Украйна, Русия, Холандия, Ирландия, Италия, Великобритания и Република Того. Огнян Читаков идва за втори път на фестивала в Русе. Провокиран от темата за техническия прогрес, той е решил да направи телефон с шайба, като смята да нарече творбата си „Общуване”, информира БНТ.

Огнян Читаков – скулптор: „Това е нещо, което е жизнено необходимо на хората. Начини има много. Въпросът е да се общува , но да се общува на живо, очи в очи, защото това общуване, зад слушалката, за мен не е истинско.”

Началото на фестивала беше поставено с концерт на групата на Валди Тотев. Финалът ще е на 29 юни, когато ще бъдат раздадени наградите. А скулптурите ще радват русенци и гостите на града през цялото лято.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари