Откриха обновената сграда на Детска ясла №9

3

Това е първата ясла в Русе с изградени фотоволтаици

С тържество по случай 1 март и обновената сграда в Детска ясла №9 в Русе посрещнаха кмета Пенчо Милков и зам.-кмета Енчо Енчев.

Децата ни заслужават да растат в добра среда. За жалост за нас е празник, когато се свърши нещо толкова нормално. За мен ремонтите са нещо, което трябва да се случва непрестанно, а истинският празник е този на Баба Марта“, обърна се Милков към директорката Янка Янчева, информираха от пресцентъра на Община Русе.

Със средства от общинския бюджет в сградата бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. Те включват пълен ремонт на фасадите и покрива – положена топло- и хидроизолация.

Изцяло бе подменена газовата инсталация в сградата с нови тръби и отоплителни тела. На покрива действат соларни колектори, които допълват притока на топла вода и намаляват разходите.

В цялата сграда старата дограма е сменена с нова и всички външни стени са обработени, шпакловани и боядисани.

Подмяната на настилките и други допълнителни обновявания в яслените групи са направени от бюджета на яслата и с усилията на екипа.

Персоналът изрази специална благодарност към строителния инженер в Община Русе Севим Сабриева, която проследява изпълнението на обекта, както и към началника на отдел „Здравни дейности“ Радостина Пейкова за подкрепата.

По повод 1 март децата бяха подготвили специална програма. Кметът им пожела да са румени и засмени и заедно с Баба Марта ги окичи с вълнени мартенички.

Припомняме, че през изминалите месеци Община Русе въведе мерки за енергийна ефективност и в Детска ясла №4, и бяха изградени четири нови детски площадки в дворните пространства на детски ясли №1, №4, №5 и №15.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари