Откриха над 50 подписа на починали хора при регистрация на партиите

0
24 часа преди изтичане на крайния срок повечето от политическите играчи днес внесоха в Централната избирателна комисия документите си.
24 часа преди изтичане на крайния срок повечето от политическите играчи днес внесоха в Централната избирателна комисия документите си.

При направена проверка гражданска регистрация и административно обслужване (ГРАО) са открили над 50 подписа на починали хора

За участие в изборите партиите и коалициите трябва да внесат в ЦИК най-малко 2500 подписа на граждани, които подкрепят регистрацията им. При направена проверка гражданска регистрация и административно обслужване (ГРАО) са открили над 50 подписа на починали хора. Все пак, ако има необходимите подписи въпреки откритите несъответствия, регистрацията на партията не може да бъде отменена, посочи Bulgaria ON AIR

Доскорошните партньори в управлението "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България", подадоха документи за самостоятелно явяване на изборите на 2 октомври. 24 часа преди изтичане на крайния срок повечето от политическите играчи днес внесоха в Централната избирателна комисия документите си.

Регистрирани като самостоятелни играчи, вратата за предизборно обединение все още не е затворена.

"Със сигурност ще работим с ДБ дали преди, или след избори", заяви Никола Минчев от "Продължаваме промяната".

"България има нужда от едно голямо обединение, което да представлява протестиращите хора, да се управлява от корупционното статукво", твърди Надежда Йорданова от ДБ.

Третият доскорошен партньор от БСП влиза в надпреварата със свои конкретни решения на енергийната криза.

"Ако ни дадете повече доверие, налагане на мораториум за цената на парното, компенсация на бизнеса", посочи председателят на БСП Корнелия Нинова.

Ден преди крайния срок за регистрация на партиите в ЦИК документи подадоха и от ДПС.

В битка за гласовете на избирателите и този път влизат редица патриотични организации

"Влизаме със заявка да спечелим изборите", каза Петър Петров от "Възраждане".

"Провали ли се патриотичното обединение като идея", смята Ангел Джамбазки от ВМРО.

До 27 август е възможно партиите да направят промяна и да се обединят в коалиция с други вече регистрирани формации.

"Обединението според нас тепърва има как да се състои и това да е политическо, а не математическо", поясни Мария Капон от "Ние идваме".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари