Откриха Международното състезание „Дунавски звездички”

0

Днес, в обновената зала по художествена гимнастика към Спортен комплекс „Ялта”, инж. Димитър Наков откри IV-тото издание на Международното състезание по художествена гимнастика „Дунавски звездички”.

Организатори на събитието са СК „АКРО”, заедно със съдействието и подкрепата на Община Русе.

„Изключително съм щастлив, че днес съм тук сред вас. Спортната дейност е важна за изграждане на личност и дисциплина у подрастващите.” – каза зам.-кметът на Община Русе. Той пожела на малките участници много успех и весела ваканция, но да не забравят спорта, покорявайки нови върхове.

В турнира взеха участие 65 деца от СКХГ „Албена” – Добрич, СК „Олимпия” – Букурещ, СК „Про Актив” – Букурещ и естествено момичетата на СК „АКРО”. Те бяха разделени на 4 възрастови групи – до 7, 8, 9 и 10-годишна възраст.

Специален гост на състезанието беше една от звездите на румънската художествена гимнастика – Александра Пискупеску – шампион на Румъния за 2013 и 2014г.

Състезанието по художествена гимнастика е част от турнир, който включва и спортна гимнастика за момчета и момичета, което ще се проведе в залата по гимнастика „Локомотив” на 18 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари