Откриха какво цери мъжко безплодие

0
Тепърва се провеждат опити дали сперматозоидите ще станат по-активни
Тепърва се провеждат опити дали сперматозоидите ще станат по-активни

Тепърва се провеждат опити дали сперматозоидите ще станат по-активни.

Инфрачервената светлина помага при мъжко безплодие, установиха учени. Обяснението е просто - червената светлина изменя свойствата на водата, която ускорява химичните реакции, които дават енергия на клетките. До този извод стига група от учени от университета в Улм, Германия.

Учените обясняват, че инфрачервената светлина с дължина на вълната 670 нанометра кара митохондриите да произвеждат повече аденозинтрифосфат– вещество, което осигурява енергия на клетките.

Поради това прилагането й върху кожата и клетките дава моментален прилив на енергия, което от своя страна може да помогне при облекчаване на болка, зарастване на рани, лечение на различни заболявания, дори при мъжко безплодие.

Тепърва ще се провеждат опити, които ще покажат дали сперматозоидите ще станат по-активни при използването на лъчите, както предполагат учените в момента.

Ако изследванията се окажат верни, използването на инфрачервена светлина ще бъде най-новият метод за справяне с мъжкото безплодие.

Досега откритите ползи на лъчите  помагат за подобряване действието на бъбреците, при високото кръвно налягане, болки в гръбнака и мускулите, шипове, бронхит, астматични заболявания, простуда и умора.

Източник: nbox.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари