Откриха изложбата "Традиционна българска везба - техники и възстановки"

0
Експозицията е изложена в Исторически музей - Русе
Експозицията е изложена в Исторически музей - Русе Снимка: Регионален исторически музей - Русе

Експозицията е изложена в Исторически музей - Русе

Откриха изложбата "Традиционна българска везба - техники и възстановки" в Историческия музей в Русе с автор Елисавета Йорданова. Експозицията се реализира с помощта на Наследството.бг и етнографа Искра Тодорова.

"Ще ви очакваме в Историческия музей на практическите занимания по създаване на Дупнишка везба и Хърцойска везба", пишат от културната институция. Записването се извършва не телефон 082/825 002. Таксата за участие е 20 лв. От участниците се очаква да си носят единствено малък гергеф (130 мм) и ножичка.

Курсът по Дупнишка везба ще се проведе на 17 юни от 13:00 ч.

Курсът за Хърцойска везба ще е на 25 юни от 13:00 ч.

Ръководител ще е Елисавета Йорданова, автор на изложбата "Традиционна българска везба - техники и възстановки", допълниха от музея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари