Откриха голямо количество незаконно загробени патици

0

Голямо количество незаконно загробени патици бяха открити в землището на старозагорското село Калояновец.

Случаят се разследва от полицията и Агенцията за безопасност на храните, а районът е обезопасен и предстои да бъде дезинфектиран. Предполага се, че мъртвите птици е трябвало да бъдат изгорени в разположения в селото подвижен инсинератор, но вместо това са закопани, информира БНР.  

Мястото, където са загробени патиците е открито лично от кмета на Калояновец. Добри Добрев денонощно е проследявал и заснемал пътуващи натам камиони на екарисажа, натоварени с черни чували:

"Установихме за какво става въпрос, имам и достатъчно други. Снимков материал и свидетели имам от селото, които могат да разкажат, че това са го извършили господата от екарисажа"

Днес на място пристигна директорът на Областната агенция по безопасност на храните Дамян Миков, пред когото багер изрови първите мъртви животни:

"Видно е. То е очевидно, няма какво да се коментира по въпроса. От тук нататък трябва да се направи разследване, за да се види, че всички съмнения са насочени към едно място. От тук насетне ние ще предприемем мерки да спасим района, за да няма възможност за безпокойство от зарази или нещо от сорта."

Двора на инсинератора днес беше заключен с катинар, а управителят му Димитър Димитров не отговаряше на мобилния си телефон.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари