Откриха голяма нива с канабис в Смолянско

1

На място са били намерени и близо 18 килограма марихуана, готова за продажба

Окръжна прокуратура - Смолян наблюдава досъдебно производство за засяване, отглеждане и производство с цел разпространение на високорисково наркотично вещество - марихуана, съобщиха от прокуратурата.

На 27 октомври 2022 г. в резултат на оперативна информация полицейски служители са посетили горска територия в землището на село Осиково, община Девин, област Смолян. Там в нива са били открити 143 растения канабис, за които са полагани специални грижи. На мястото е имало изградена система за капково поливане, специална машина за раздробяване на канабиса (дробилка), устройство за подаване на електричество, решетка за сушене на марихуаната и др.

На мястото са били открити и 17,605 кг марихуана, подготвена за разпространение. За 24 ч. по Закона за МВР са били задържани двама мъже, на 55 г. и 46 г.

Под надзора на Окръжна прокуратура - Смолян са започнали действия по разследването - оглед, претърсвания и изземвания на две жилища и на един автомобил, ползвани от лица, които според данните на този етап са съпричастни към престъпленията. Извършен е и обиск. Протоколите от претърсванията и обиска са одобрени от Окръжен съд - Смолян.

Предстои изготвянето на няколко експертизи.

Работата по разследването продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура - Смолян.

Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура-Смолян и ОД на МВР Смолян. В него участваха Недко Симов - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Смолян, Станчо Станчев - прокурор и говорител на Окръжна прокуратура-Смолян, комисар Костадин Бундов, зам.-директор на ОДМВР - Смолян и комисар Сийка Забилева, завеждащ отдел ДП при ОДМВР Смолян.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари