Откриха фитнес в детска градина във Варна

1
След тренировките, децата може да стимулират и ума си в STEM кабинет
След тренировките, децата може да стимулират и ума си в STEM кабинет Видео: NOVA

След тренировките, децата може да стимулират и ума си в STEM кабинет

Детска градина във Варна може да се похвали с нов фитнес център за най-малките. В детска градина "Морска звездица" има реални фитнес уреди за деца. Те са значително по-малки, но пък тренировките с тях са съвсем истински.

Уредите са проектирани по такъв начин, че да бъдат безопасни и лесни за използване, а същевременно с това да осигуряват ефективни упражнения. Според 7 годишния Боби, това е много важно за всеки човек. "Хубавото е защото, освен да има мускули, човек трябва да има хубав корем", казва той, цитиран от NOVA.

И въпреки, че уредите изглеждат по-скоро като играчки, тренировките с тях са съвсем истински. "Те са детски фитнес уреди, съобразени са с детския ръст. Имат здрава метална конструкция, която е покрита с пяна, която е предназначена, специално за деца. В нашия фитнес кът засега имаме седем уреда. Две бягащи пътечки, велоергометър, тренажор, гребен тренажор, туистър и степер", заяви учителят в детска градина "Морска звездица" - Варна Мариета Маркова.

Някои вече си имат и любим уред. "На мен най-много ми харесва гребена, защото е много забавен и можеш да станеш много силен", посочва Симона, 7 г.

"Децата искат буквално всеки ден да са тук. Сега например, както времето е лошо. Това е идеален начин за разнообразяване и спортуване на закрито", казва учителката им.

Оказва, че детския фитнес има редица ползи за развитието на децата. "Всички тези уреди укрепват мускулите на краката и спомагат за координацията на движенията. Спомагат също така за правилната стойка и позиция на тялото, което ги прави и много полезни за децата със специални образователни потребности. Разбира се това води и до здравословен начин на живот, както и мотивация за спорт", посочва Маркова.

След тренировките, който желае, може да стимулира и ума си в специално изградения STEM кабинет. "Искаме да разчупим рамката, с която децата да могат да учат за техните интереси", допълва старшият учител в детска градина "Морска звездица" - Варна Александра Димитрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари